logo KNNV VWGVoor de leden van de VWG wordt er jaarlijks een aantal excursies georganiseerd. Het doel van deze excursies is om met zijn allen naar een leuk gebied in de buurt of wat verder weg te gaan. Er is volop ruimte om gezellig bij te kletsen en ervaringen uit te wisselen en er natuurlijk flink op los te vogelen.

Enkele jaarlijks terugkerende excursies zijn die naar de Brouwersdam in januari, de Nachtzwaluwen van Putte in juni, de huttentocht in september en natuurlijk ook een ganzenexcursie in november.

De excursies zijn alleen voor leden maar heb je een keer zin om de sfeer van onze VWG te proeven neem dan gerust eens contact op.

De maandelijkse vogelexcursies vertrekken over het algemeen vanaf het parkeerterrein van Sportpunt Zeeland in Goes. Bij uitzondering, maar dan wordt het duidelijk van tevoren gezegd, vertrekken we ook wel eens bij de “carpool parkeerplaats” afslag Colijnsplaat aan de voet van de Zeelandbrug of de parkeerplaats bij de afslag Wolphaartsdijk /Wilhelminadorp langs de Delta weg of  de carpool bij Vierwegen Kapelle langs de A 58 en ook in Rilland kunnen mensen aansluiten. We verdelen ons zoveel mogelijk over de auto’s en bespreken van tevoren met de bestuurder over een eventuele tegemoetkoming in de brandstofkosten. Vraag altijd of de bestuurder een inzittendenverzekering heeft.

De excursieleider beslist bij slecht weer of het zinvol is om de excursie door te laten gaan. Van tevoren wordt vermeld of het om een halve dan wel hele dag excursie gaat. Houd er echter rekening mee dat de tijd niet altijd exact te plannen is.

Coördinator excursie agenda  Elly Schipper, kijk op contacten overzicht activiteiten voor telefoonnummer e-mail: Contact

 

 
Foto Bram Korteknie ©.
Vogel excursie naar Tholen

 

Fotomontage Marianne Tauecchio ©. Logo Nieuwsbrief

De onderstaande excursies zijn in hoofdzaak bedoeld enkel voor leden van (knnv) vogelwerkgroep de bevelanden. 

Als u zich interesseert voor vogels en wat er allemaal omheen gebeurd kunt u gerust een keer mee op deze onderstaande excursies en activiteiten, u kunt informatie inwinnen op de pagina vogelwekgroep info lidmaatschap.

Regelmatig vinden vogelexcursies plaats, doorgaans onder leiding van een ervaren vogelaar. 
Enkele jaarlijks terugkerende excursies zijn die naar de Brouwersdam in januari, de Nachtzwaluwen van Putte in juni, de huttentocht in september.

Jaarlijkse vwg vergaderingen, bijeenkomsten, lezingen, excursies en activiteiten in 2017.

Za. 07 januari Nieuwjaarsexcursie knnv, naar Oranjezon van voor alle leden, donateurs en aanhang 13.00 tot 16.00 uur vertrek van af pakeerterrijn Hollandse Hoeve Goes
Za. 04 en Zo, 05 februari, VWG kiekendieven tellingen winter 2016/17
Do. 02 februari, Zeeuwse Roofvogelaars bijeenkomst 19:30 – 22:00 uur in het kantoor Het Zeeuwse Landschap in Wilhelminadorp. Brugstraat 51, 4475 AN Wilhelminadorp.
Za. 05 februari, Kiekendieven tellingen winter 2016/17.
Di.  07 februari, algemene leden vergadering 19:30 – 22:00 uur in het MEC de Bevelanden Kattendijksedijk 23 Goes.
Ma.20 februari, info avond door Jan Willem Vergeer over BMP van SOVON 19:30 – 22:00 uur in het MEC de Bevelanden Kattendijksedijk 23 Goes.
Za. 25. februari, aalscholver en zilverreigers telling.
Di. 28. februari, jaarlijkse vergadering Kerkuilen Werkgroep Bevelanden 19:30 – 22:00 uur in het MEC de Bevelanden Kattendijksedijk 23 Goes.
Vr. 10. maart Zeeuwse Vogelaarsavond programma Zeeuwse Vogelaars Avond. Locatie: Klein Theater 'De Verwachting' Dorpsstraat 22-24 Rittem.
Za. 04 maart Spechtenexcursie olv Peter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. verzamelen om 06:30 uur Carpool Vierwegen, op zoek naar vijf spechtensoorten
Za. 01 april avondexcursie luisteren naar steenuilen verzamelen 19:00 uur parkeerplaats Schaapskooi Nisse. Hopelijk is het een stille avond en horen we steenuilen roepen
Di.  04 april 19:00 uur.EXTRA steenuilenluisteravond. We starten om 19 uur vanaf het parkeerterrein van Natuurmonumenten aan de Zwaaksedijk 5 Kwadendamme.Peter Boelee.
Za, 15 april ganzen- en zwanenslaapplaatstelling met ontbijt. Zwaakse Weel, 07.10 – 10.00 uur
Za. 15 april Roofvogel (leer) excursie olv ervaren roofvogelaars, We starten om 9 uur op het parkeerterrein van Natuurmonumenten aan de Zwaaksedijk 5 Kwadendamme en zijn hier rond 11 uur weer terug. speciaal voor VWG leden die geïnteresseerd zijn in het inventariseren van bezette roofvogelnesten: hoe herken je een bezet nest, hoe observeer je de vogels zonder ze te verstoren, wat voer je in op de nestkaart enz.
Za. 29 april olv Hidde Bult een bekende vogelaar uit Westbrabant verkennen we het gebied van het Grote Meer nabij Ossendrecht, verzamelen om 07:00 uur uur Carpool Vierwegen info Rien Westrate: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Za. 13 mei neemt Merien ons weer eens mee voor een stevige wandeling op Tiengemeeten. Vóór 10 mei opgeven bij Peter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .Tijdstip van verzamelen, carpool plaats deltaweg om 8.30 uur.
Sluiting inschrijven,10 mei
Za. 20 mei  avondwandeling op de Goudplaat verzamelen carpool Deltaweg 19:00 uur uur.
Ma.12 juni algemene leden vergadering aanvang 19.30 - 22:00 uur locatie Bezoekerscentrum Natuurmonumenten aansluitend wandeling Zwaakse Weel, aansluitend rijden wij naar de inlaag bij Hoedekenskerke aan de Weglangs de Zeedijk, waar wij een leuke wandeling maken langs het nieuwe natuurgebied.
Za. 17 juni Avondzang Nachtzwaluwen olv Peter omgeving Huijbergen, 20:30 uur verzamelen carpool Vierwegen. Het moet een windstille avond zijn, dus mogelijk proberen we het een week later nog eens.
Za. 26 augustus ipv de Huttentocht voor een wandelexcursie in de Biesbosch 08:30 uur verzamelen carpool Vierwegen, we starten vanuit de Vierwegen bij Kapelle. Opgeven kan bij Elly om te zien of er voldoende mensen zijn die mee willen gaan.Telefoonnr: 0617775648 / 0113562007 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Di.  05 sept. algemene leden vergadering aanvang 19:30 – 22:00 uur in het MEC de Bevelanden Kattendijksedijk 23 Goes.
Zilver / reiger en aalscholver slaapplaats tellingen Tel data: 16 september 2017, 21 oktober 2017, 23 december 2017, 13 januari 2018 en 24 februari.
Za. 30 september Eurobirdwatch Trekvogeltelling nabij het het strand de Banjaard. verzamelen om 7 uur bij de carpool aan de deltaweg (afslag Wolphaartsdijk) en van daar uit rijden we naar het parkeerplaatsje aan het einde van de autoweg en begin van het fietspad:  (zie (kaart ) en gps coördinaten)
Za  14 oktober Excursie “luisteren naar ‘burrelende’ herten in Oranjezon” We verzamelen om 16.00u op de carpool van de Deltaweg en rijden dan naar de parkeerplaats van Oranjezon. Mensen die geen donateur van Het Zeeuwse Landschap zijn betalen bij de ingang € 1,-. (was eerder gepland op 21 oktober)
Za. 28 oktober er een excursie gepland naar de Braakman. De gids is Henk Castelijns. Deelnemers kunnen carpoolen bij de parkeerplaats van de Westerscheldetunnel n Borsele, verterk daar om 09:00 uur, deze dag is er een tolvrije dag dus gratis door de tunnel!
Za. 4 november Kiekendief slaapplaatstellingen winter 2017/18. Bij voorkeur 's avonds van 1 uur voor tot ¾ (½) uur na zonsondergang en eventueel. 's Morgens van ¾ uur voor tot ¾ uur na zonsopkomst. Voorstel is om in elk geval 2 december en 3 februari te doen.
Ma. 06 nov. algemene leden vergadering aanvang 19:30 – 22:00 uur in het MEC de Bevelanden Kattendijksedijk 23 Goes.
Za. 11 nov vogelaarsdag georganiseerd door vwg de bevelanden. Start programma bij Natuurmonumenten Zwaaksedijk 5 4434 RD Kwadendamme
Za. 25 november Steltloper excursie Kwistenburg/Middelplaten Indien het weer het toe laat, verzamelen we om 09:30 uur op de carpool aan de Deltaweg en rijden daar vandaan richting Kwistenburg. Neem je telescoop mee. Bij twijfel even bellen: 06-25102354
Za. 2 december Kiekendief slaapplaatstellingen winter 2017/18. Bij voorkeur 's avonds van 1 uur voor tot ¾ (½) uur na zonsondergang en eventueel. 's Morgens van ¾ uur voor tot ¾ uur na zonsopkomst. Voorstel is om in elk geval 2 december en 3 februari te doen.

Jaarlijkse vwg vergaderingen, bijeenkomsten, lezingen, excursies en activiteiten in 2018.

Za. 6 januari Kiekendief slaapplaatstellingen winter 2017/18. Bij voorkeur 's avonds van 1 uur voor tot ¾ (½) uur na zonsondergang en eventueel. 's Morgens van ¾ uur voor tot ¾ uur na zonsopkomst.Voorstel is om in elk geval 2 december en 3 februari te doen.
Za. 14 januari 2017 Midwintertelling 2017. (telperiode 13-16 januari) vindt de 51e midwintertelling.
Za. 3 februari Kiekendief slaapplaatstellingen winter 2017/18. Bij voorkeur 's avonds van 1 uur voor tot ¾ (½) uur na zonsondergang en eventueel. 's Morgens van ¾ uur voor tot ¾ uur na zonsopkomst. Voorstel is om in elk geval 2 december en 3 februari te doen.
Ma. 27 februari 2018 algemene leden vergadering aanvang 19:30 – 22:00 uur in het MEC de Bevelanden Kattendijksedijk 23 Goes.

Info: secretaris en contactpersoon Cees Lavooy email; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook: Online VWG Activiteiten Agenda

 

Activiteiten

 • Broedvogelinventarisaties steenuilen
 • Broedvogelinventarisaties kerkuilen
 • Broedvogelinventarisaties ransuilen
 • Broedvogelinventarisaties roofvogels
 • Slaapplaatstellingen kiekendieven
 • Ganzen en zwanen vinden maandelijks plaats van september t/m maart
 • Midwintertellingen watervogels vindt plaats midden januari
 • Broedvogelonderzoek
 • Huiszwaluwen ieder jaar in juli/augustus
 • Slaapplaatstelling blauwereigers
 • Slaapplaatstelling zilverreigers
 • Broedvogelonderzoek weidevogels
 • Fenologie
 • Goese heggenproject
 • Broedvogelonderzoek bontbekplevier

 

Vergaderlocaties VWG-Ledenvergaderingen MEC De Bevelanden en Natuur Monumenten

Kattendijksedijk 23

Postbus 2316, 4460 MH Goes

www.mecdebevelanden.nl 

 

Naar verslagen excursies

 

 


Foto...  ®. excursie naar ?

 

 wankele steigertje

Foto.....© excursie naar ? wankel steigertje